ThePostOnline

Lieve babyboomers, beste uitzuigers…

19-10-2009 20:03

Beste babyboomers, beste bejaarden, beste Youp, Marcel, Jan, Harry, Hanneke, Bram, Job, Klaas en Cees. Mij is ter oren gekomen dat jullie van mening zijn bezwaar te moeten maken tegen het alleszins redelijke voorstel de AOW-gerechtigde leeftijd op te schuiven naar het zevenenzestigste levensjaar. Er schijnen zelfs al grijsharige shagrokers in gele FNV-hesjes te zijn gesignaleerd en op YouTube is inmiddels een filmpje te vinden waarin Frits Lambrechts met een enorm abces aan zijn wang staat te zingen dat hij op zijn vijfenzestigste recht heeft op AOW. Op de achtergrond zie je dan linksige, pluizige types met snorren en brillen die ook heel spontaan vinden dat ze op hun vijfenzestigste recht hebben op AOW.

Ik vind dat dus raar. Heel erg raar. Niet een beetje raar maar echt ontzettend raar. En wel hierom:

Ten eerste is er geen enkele generatie in Nederland die zo hun zakken heeft kunnen vullen met door anderen opgehoeste poen als de babyboomgeneratie. Uitgerekend de babyboommannen met de grootste mond, ik noem een Youp van ‘t Hek, een Harry de Winter, een Marcel van Dam (hoogbejaarde babyboomer maar mag nog gewoon mee in de babyboomgeneratie), zijn van het soort dat inmiddels miljoenen heeft getoucheerd door onbeperkt links schreeuwen en het meten met twee maten. Voor zo’n Youp levert een avondje burgers de maat nemen tienduizenden pietermannen op, voor zo’n Marcel van Dam heeft het leven lang anderen vertellen drillen hoe ze moeten leven en het kapotmaken van een compleet frisdrankmerk tenminste een riante villa met landgoed in een rustieke bosrijke omgeving opgeleverd. Over Harry de Winter zullen we het maar helemaal niet hebben. Die heeft ons eerst Boggle en Lingo in de maag gesplitst en gebruikt nu zijn flink gevulde zakken om op de voorpagina van een krant ziekelijke Godwins tegen Wilders te plaatsen.

Jan Nagel
En dan noem ik nog maar drie namen. De lijst van linkse drammers en eeuwige gelijkhebbers die in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog zijn geboren en maximaal winst hebben gemaakt op kosten van zo’n beetje iedereen die anders dacht dan zij is eindeloos. Er is gewoon te weinig bandbreedte om al deze mensen bij naam te noemen. Laten we het dus houden bij de drie bovengenoemden plus Jan Nagel. Eigenlijk had ik kunnen volstaan met alleen Jan Nagel, bedenk ik mij nu. Jan Nagel is een One Man Army-babyboomgeneratie. Zonder Jan Nagel geen drammerige gelijkhebberigheid. Jan Nagel, de pilaar onder de FNV. Broeder Nagel, voor al uw Kukident en rollators tegen subsidietarief. Jan Nagel, de enige nog enige in leven zijnde anadiggie. Jan nagel, de Rambo der babyboomers. Enfin, u vat hem wel, genoeg nu over puntje uno. Op naar puntje secundo. (Nee, vandaag even geen Kees Driehuis. Bandbreedte, dat zei ik toch net?).

Ten tweede is het gewoon sneu om het niet eens even op te kunnen brengen twee jaartjes langer te werken. Een heel leven lang hebben jullie de staatsruif leeggeroofd. Nederland is kaalgegraasd en leeggetrokken, op kosten van de generaties na jullie. Het linkse ideaal is opgericht en in stand gehouden door jullie generatie zodat jullie jezelf daarmee konden verrijken. Die verzorgingsstaat was niets anders dan een populair zakkenvulprogramma voor slechts één generatie. Nederland is tot op de allerlaatste kruimel door jullie leeggezogen, stelletje parasieten. Sprinkhanen.

Sosjaal
Onder dekking van het mantra “wij hebben het land wederopgebouwd na de oorlog” hebben julie twintig jaar sociologie en sosjaale akademie kunnen studeren en iedereen die waarschuwde dat er dan wellicht weinig zou overblijven voor de volgende generatie werd met verwijzingen naar de holocaust of erger kaltgestellt (geen woordspeling) of gewoon uitgescholden voor fascist.
Dat kraken van woningen als symptoom van een fijne gelijkheidsideologie was niets anders dan het stelen van woningen, die jaren later voor een prikkie konden worden opgekocht. De enige reden dat jullie, de huidige babyboomelite (vreemd genoeg nog altijd de échte machthebbers in Nederland) in de grachtengordel wonen is niet omdat het daar gebeurt maar omdat jullie in de jaren zestig en zeventig die panden hebben gekraakt. Met het verkopen van slechts één van jullie grachtenpanden maken jullie al genoeg winst om jullie hele generatie voorgoed van een riant pensioen te voorzien, maar toch hebben jullie het gore lef de AOW een “recht” te noemen. Het is dat Marcel van Dam aan jullie kant staat, anders had hij jullie vast en zeker een “minderwaardig mens” genoemd.

Ten derde: tijden veranderen. Ja, in jullie tijd was élke minister Sinterklaas en was het doorgaans een keuze tussen werken als part time agoog in een lesbies opvoedkollektief of een uitkering plus bijzondere bijstand voor de vakantie aanvragen (papiertje invullen, klaar) maar die tijd is echt voorbij. De poet is op. Die poet zit in jullie riante huizen in blanke wijken waar de enige Marokkaan de schoonmaakmarokkaan is, in jullie freelance publieke omroep BV’tjes en bijvoorbeeld in die subsidie voor zo’n artyfarty offline weblogfestivalletje. Nu is er geen geld meer dus moet er worden gewerkt. Zoals de generatie na jullie al die tijd heeft moeten doen. Voor hen was er geen uitkering, geen eeuwige student, geen sociaal vangnet en geen gratis wonen na legale diefstal. Voor hen was het werken en zelf de centen verdienen.

Herstelbetalingen

Is het misschien een idee dat jullie dan nu, al was het maar voor twee jaartjes in jullie luie leventje, ook wat voor de kost en inwoning gaan doen? Was 65 jaar van leegtrekken, moraalridder spelen, professor Buijkhuijzen een Nazi noemen, webloggers rechtse debatstukmakers noemen, met het vingertje wapperen, drammen, daders van moord en verkrachting veel liever vinden dan slachtoffers, protesteren tegen alles wat niet correct of fatsoenlijk was, asielzoekers en allochtonen met containers tegelijk binnenhalen en in de watten leggen en het ongegeneerd vullen van die broekzakken onder het zingen van de Internationale niet ruim voldoende? Moeten wij nu ook nog jullie reet gaan wassen omdat jullie te lui zijn om nog langer de handjes uit de mouwen te steken?

Beste Youp, Marcel, Jan, Harry, Hanneke, Bram, Job, Klaas en Cees. Geachte grijze haren, snorren, brillen en buiken. Lief PvdA- en CDA-electoraat. Stop met jammeren. Houd op met dat drammen en stampvoeten, maak jezelf niet nog belachelijker dan een Pieter Broertjes of Felix Meurders al voor jullie doet. Accepteer het linkse verlies. Ga gewoon lekker werken die twee extra jaren. Geniet van die arbeidsvreugd. Zie het als een handreiking naar de nieuwe generatie toe. Een stukje herstelbetaling voor al dat leed dat jullie hebben aangericht. Twee jaartjes maar. Dat merkt je pacemaker niet eens. En besef dat door twee jaar langer te gaan werken je ook nog eens die verschrikkelijke Geert Wilders dwars kunt zitten. Is dat geen mooi idee? Langer werken, een nieuwe generatie gelukkig maken en toch weer een soort cordon sanitaire om een democratisch gekozen partij leggen. Precies zoals jullie gewend zijn. Is dat win-win of is dat geen win-win? Ik weet zeker dat Rutger van Zanten tot zijn honderdzestigste blijft werken als hij daarmee Wilders dwars kan zitten.

Nu, genoeg geluld, aan het werk. Hier is de houweel, daar is de spade, bewerken dat land. Brillen zijn niet toegestaan, snorren gaan er af, vakbonden zijn verboden. En we stoppen niet met arbeiden voordat Hanneke Groenteman huilend bij MAX haar excuses heeft gemaakt voor het wederom presenteren van Vrouw & Paard en aankondigt nooit meer te zullen webloggen.

Liefs,
Jullie eigenste Bertje B.

CC-3.0 foto: Green Bill