Weten & Tech

Sea Shepherd wordt teruggeramd

07-01-2010 09:00

Het lijkt een sprookje van goed tegen fout. De evil Japanse walvisvaarders beukten zomaar op de futuristische boot van walvisbeschemers Sea Shepherd. Een opzettelijk actie van de Japanners, zo blijkt uit de video volgens joop.nl. Niet al te kies om een bootje te rammen, maar hypocriet van Sea Shepherd om daarover te huilen.

Paul Watson, medeoprichter van Greenpeace,  richtte ooit Sea Shepherd op omdat Greenpeace meer en meer koos voor minder agressieve actiemethoden. Paul Watson wilde lomp actie blijven voeren. Hoe? Door keiharde piraterij inclusief piratenvlag, zoals het rammen van Japanse walvisvaarders. De – o ironie –  flink bebaarde Watson heeft  natuurlijk gelijk dat hij de gekke Japanners wil stoppen. De eeuwige smoes “wetenschappelijk onderzoek ‘ is te bejaard voor woorden, en walvissen zijn, hoe cool ook om op te eten, te mooi om op te jagen. Zeker zolang ze niet met met gevaar voor eigen leven, met een handgeworpen harpoen uit een houten roeiboot, de zeezoogdieren proberen te vangen, moeten ze walvissen met rust laten.

Paul Watson zit echter wel fout met zijn methodes. Aandacht is er allang voor walvissen, het gaat zelfs de goede kant op met de walvisstand. Wat Paul Watson doet is het belang van een walvisleven boven dat van mensenleven te stellen. Door schepen te rammen. Dat ze vervolgens gaan huilen als Sea Shepherd zelf wordt geramd, is helemaal zielig. Ze waren notabene bezig met het onklaar maken van de walvisvaarder. Een eco-terrorist noemen z’n tegenstanders hem, en terecht. En nu dus nog een hypocriete ook.

CC-foto: Botheredbybees

Huub Bellemakers zijn lievelingsdier is de blauwe vinvis. Niet om op te eten.