ThePostOnline

Henk & Ingrid

02-05-2010 12:29

Meet Henk en Ingrid. Henk en Ingrid wonen in Houten. Henk heeft een snor, Ingrid heeft geblondeerd haar. Samen kunnen Henk en Ingrid nog maar net de hypotheek van hun tien jaar oude Vinexwoning betalen. De Opel Zafira is geleased via het bedrijf waar Henk werkt als kopieermachineverkoper. Ingrid werkt parttime als bejaardenverzorgster en heeft een webwinkeltje waar ze zelfgepunnikte katten verkoopt die lijken op je eigen kat. Op zaterdag gaat Henk voetballen. Ingrid gaat graag spinnen. Zaterdag is patatdag. Henk leest de Nieuwe Revu en de Aktueel, Ingrid de Libelle en soms de Story. Beiden lezen ze de Telegraaf. Naar de kerk gaan Henk en Ingrid niet, alleen tijdens de kerstnacht.

Henk en Ingrid gaan elke dag om 23:30 uur slapen. Op dinsdag zet Henk
‘s avonds de groene bak aan de weg, met de wieltjes naar de stoeprand. Op donderdag doet Ingrid de bruine bak. Zo hebben Henk en Ingrid dat samen afgesproken. Als hobby heeft Henk het verzamelen van miniatuurvrachtwagens. Henk wilde zelf trucker worden maar is gedeeltelijk afgekeurd. Ingrid heeft eigenlijk geen hobby’s. Wel gaat ze elke dag naar haar moeder. ‘Omi’, noemen Henk en Ingrid de moeder van Ingrid. Henk loopt op stevige stappers van het merk Mephisto en draagt het liefst een overhemd met korte mouwen. Wel altijd een overhemd met borstzak want dan kan hij zijn papieren makkelijk kwijt. Ingrid draagt wijde spijkerbroeken van het merk Replay. Ingrid vindt zichzelf te dik. Onlangs heeft Ingrid haar haren praktisch kort laten knippen. Vriendin Anja was al eens naar de kinky kapper gegaan, maar dat durfde Ingrid niet aan.

Beatrixschool

Henk en Ingrid hebben twee kinderen: Jeffrey van 4 en Lisanna van 2. Jeffrey gaat binnenkort naar de kleuterschool, maar Henk en Ingrid hebben regelmatig woorden over welke school geschikt is voor Jeffrey. Henk wil niet dat Jeffrey naar een gekleurde school gaat. Ingrid wil dat Jeffrey naar een christelijke school gaat ‘vanwege onze joods-christelijke tradities’. De enige niet zwarte school waar Jeffrey naartoe mag van de gemeente, is een openbare school. De enige christelijke school die in aanmerking komt is de Beatrixschool. Maar die is ook zwart. Henk en Ingrid gaan Jeffrey hoe dan ook zelf met de auto naar school brengen elke dag. Je hoort tegenwoordig van die verhalen waar Henk en Ingrid toch wel bang van zijn geworden. Laatst nog werd zo’n meisje dood in de tuin van iemand gevonden. Daarom willen Henk en Ingrid elk moment exact weten waar Jeffrey is.

Naast Henk en Ingrid wonen Fatima en Achmed. Fatima draagt een hoofddoek. Volgens Henk slaat Achmed Fatima. Henk en Ingrid hebben nog nooit met Fatima en Achmed gepraat. Ingrid vindt het trouwens een beetje raar ruiken als ze langs de keuken van Achmed en Fatima loopt. Henk zorgt er sinds de komst van Fatima en Achmed wel voor dat hij zijn Opel Zafira zo parkeert dat hij er vanuit het slaapkamerraam altijd zicht op heeft. Sinds 11 september 2001 denkt Henk namelijk toch wel anders over vrouwen met een hoofddoek en mannen die naar de moskee gaan. Henk wil zichzelf niet rechts noemen, maar vindt wel ‘dat Geert Wilders vaak een punt heeft’. Ingrid was eigenlijk nooit geïnteresseerd in politiek maar sinds Pim Fortuyn vindt Ingrid de politiek ‘een zootje zakkenvullers’.

Turkije
Henk en Ingrid weten nog niet wat ze gaan stemmen. Wel weten ze dat ze geen PvdA gaan stemmen. Misschien gaan Henk en Ingrid wel helemaal niet stemmen: ze denken er over een midweek Turkije te boeken. In juni is dat namelijk een stuk goedkoper dan in augustus.

Morgen moeten Henk en Ingrid weer vroeg op. Ze moeten weer een dag hard werken voor de kost.