Join the ‘Sorry For The TROS’-Facebookgroup!

28-06-2010 22:30

Vandaag, maandag 28 juni 2010, zal voorgoed bekend staan als De Zwarte Dag In De Nederlandse Mediageschiedenis. Op die dag maakte de TROS bekend per direct de gezaghebbende Eurovisie Songfestival-presentator Cornald Maas www.elsevier.nl. Maas had achttien dagen daarvoor, op 10 juni, iets uiterst kwetsend getweet op Twitter. En dat mag dus niet van de TROS. De grootste familie van Nederland houdt namelijk niet van de vrije meningsuiting. Daarin is die grote familie dan weer heel klein.

Om precies te zijn twitterde Maas: ‘Grappige exportprodukten heeft nederland: sieneke, joran vd sloot, de pvv’. Schande natuurlijk. Sieneke (dat is die ramenlikster met dat draaiorgel) is namelijk helemaal geen ‘grappig’exportproduct maar een TROS-exportproduct. Een groot TROS-exportproduct. En het is niet de bedoeling dat mensen die bij de TROS in dienst zijn het mooiste van deze Grote Familie sinds TROS Aktua gaan afzeiken op zo’n gevaarlijk haatmedium als Twitter.

‘Twitter?’

Toen de TROS-directie er achter kwam wat hun Cornald Maas allemaal voor verschrikkelijks het internet had opgeslingerd, heeft de TROS-directie onmiddellijk gegoogled op het woordje ‘twitter’ en prompt achttien dagen later hadden ze uitgevonden hoe dat precies werkt, dat Twitter. Om vervolgens met een screenshot (correctie: uitgeprint screenshot) in de hand de juridische afdeling opdracht te geven die vuile haatzaaier van een Maas direct te ontslaan.

Facebookgroup
Gelukkig verzet het Nederlands publiek zich hevig tegen deze vreselijke wijze van excommuniceren van een vaderlandse musicalhomo. Daarom ook is deze SORRY FOR THE BIGGEST FAMILY IN HOLLAND-Facebookgroup opgericht. Dat zal ze leren, die TROSsers! Word dus allemaal lid en laat de hele wereld weten dat wij het gewoon niet pikken, deze hetze tegen kinky hero Cornald Maas. Want het is dan misschien wel een kutsongfestivalpresentator maar wel ónze kutsongfestivalpresentator.

Mocht de TROS toch weigeren en Cornald Maas niet alsnog opnieuw in dienst nemen dan zullen hardere acties noodzakelijk zijn. Te denken valt dan aan een FREE CORNALD MAAS-picknick in Leidsche Rijn en eventueel een cirkel van mensen tegen de verTROSsing van de samenleving.