De Zomergasten van 2010

06-07-2010 09:00

Vanmiddag in de Vprogids, vanavond in NRC Handelsblad maar nu al online: de Zomergasten-gasten van 2010. Mede mogelijk gemaakt door Herman Roggeveen van Zappen.blog.nl. De gasten van dit jaar zijn wellicht niet al te spetterend qua inhoud maar wel zo populair. Wellicht dat de Zomergasten-redactie dit jaar wat meer naar de kijkcijfers kijkt en met deze namen hoopt wat extra kijkers binnen te harken. Een echte international als Carice van Houten zit er dit jaar niet bij, alhoewel er wel een semi-internationale gast bij zit. Verder gaan we zien: een politicus, een schrijver, een actrice, een cabaretier en een nichtenicoon. Niet noodzakelijk in die volgorde. De eerste aflevering van de 23ste Zomergasten-editie, gepresenteerd door Jelle Brandt Corstius, is te zien op 25 juli. Uiteraard doet Bert Brussen dit jaar weer elke maandag de Zomergastenrecensie op Nu.nl. Zomergasten-namen na de lees verder.

Annet Malherbe

Actrice. Deed iets leuks bij Jiskefet in vleeskleurige panty’s met kokosmakronen, daarna iets bij Gooische Vrouwen. Dat laatste verdiende in elk geval meer.

Jan Marijnissen

SP-politicus. Heeft hernia. Ging weg bij de SP waardoor SP kapot ging. Komt uit Oss. Kan derhalve ook worsten draaien en puntlassen.

Paul Verhoeven

Nederlands regisseur uit Hollywood. Zegt “kaasten” als hij “casten” bedoelt. Streek San Fu Malta-miljoenen op met Zwartboek. Praat graag over de eerste stijve lul die hij in beeld liet zien.

Paulien Cornelisse

Cabaretiere en grachtengordelcolumniste. Schreef ooit samen met Aaf Brandt Corstius gaapstukjes in NRC dus mag nu naar broertje Corstius. Schreef ook bestseller over taal. Soort van Jan Kuitenbrouwer dus.

Maarten ‘t Hart

Schrijver. Bioloog. Literator. Gereformeerdenbasher. Held. Ook bekend als Maartje. Gek maar ongevaarlijk. Een van de laatste Enige Echte Schrijvers Met Mening in Nederland. Zal dus wel worden omgelegd ooit.

Erwin Olaf

Fotograaf. Professioneel homoseksueel. Relnicht. Maakt leuke kiekjes in binnen en buitenland. Wil nu naar Berlijn verhuizen vanwege geweld tegen homo’s maar gaat niet. Tevens vaderlands kunsticoon.