DeJaap.nl hoofdredacteur verdacht van bedreiging

05-08-2010 12:32

Internetfenomeen, cynicus en scribent Bert Brussen, oprichter van dit weblog, moet zich melden bij de politie. ‘Waarom dan?’, hoor ik u denken. Omdat Brussen in maart een bericht op twitter geretweet heeft dat niet door de beugel kon.

Tevens plaatste Brussen eerdergenoemde tweet op zijn eigen weblog en dit trok de aandacht van de politie Haaglanden die het internetfenomeen verzocht om het bericht te verwijderen. Daar dacht Brussen anders over en liet het bericht staan op zijn weblog. Een retweet is immers een bericht dat opnieuw geplaatst wordt. Zoiets kun je scharen onder nieuwsgaring. Niets aan de hand, gewoon doorlopen zou u nu denken. Niet dus.

Onze hoofdredacteur moet zich volgende week woensdag melden bij de politie voor een verhoor. Dat Brussen bekend staat om zijn tendentieuze gedrag op het wereldwijde web, moge bekend zijn. En een ieder die hem volgt en kent weet zelf heel goed hoe de vork in de steel zit. Brussen is de laatste persoon op aarde die een bedreiging, van het kaliber dat Mohammed Ghabri in zijn tweet jegens Wilders deed, zou uiten.

Al met al is het een trieste week voor het vrije woord op het internet. Nadat eerder bekend werd dat GeenStijl een rechtszaak tegen het kotsende bralmeisje heeft verloren, is het nu Brussen die zich moet verantwoorden voor een bericht dat niet eens van hem afkomstig is. Vanuit de twitter-gemeenschap kan Bert in ieder geval rekenen op voldoende steunbetuigingen. Tevens kunt u ook lid worden van het Aksie Kommitee Laat Bertje met Rust op Facebook, om uw medeleven te betuigen. Vanuit de redactie van DeJaap kan Onze Grote Leider rekenen op onvoorwaardelijke steun in deze harde tijd.