Cursus omgaan met hangjeugd

09-09-2010 13:57

In Amsterdam neemt men het initiatief om buurtbewoners een cursus ‘omgaan met hangjongeren’ te geven. Omdat hangjongeren van nature nogal schuwe wezens zijn die bovendien moeilijk met ABN bereikbaar zijn moeten de buurtbewoners maar op cursus.

‘Hier is echt sprake van de omgekeerde wereld’, is de reactie van VVD woordvoerder Brigitte van der Burg op het initiatief van het Amsterdamse stadsdeel Centrum. Volgens haar heeft het stadsdeel kennelijk het idee dat zulke cursussen zinvol zijn en ze wil dan ook ‘van de minister horen of hij die zienswijze deelt.’

Ook het CDA is weinig te spreken over het voorstel. ‘Als een jongen in je portiek pist, moet je vragen ‘Zo, de nood was hoog?”, aldus Maurice Limmen. ‘Belachelijk dat daar geld voor wordt uitgetrokken!’ Volgens Ton Boon van het stadsdeel gaat het er alleen om dat angsten overwonnen worden en niet om aanpassing aan de jongeren.

Overigens was er eerder al een dergelijk initiatief, ‘hangjongeren benaderen’ in Utrecht. Waarom u ondanks deze cursus vroeger niet of juist wel buurtbewoners tot ontploffing bracht met vuurwerk; daar kunt u in de comments voor terecht.