Soap: Zwagerman vs. Ramdas (deel 2784593251)

18-09-2010 17:06

Wat er de vorige keer gebeurde: de fundamentalistisch elitaire journalist en zelfbenoemd gutmensch Anil Ramdas publiceerde een column op de Vlaamse site DeBuren waarin hij eigenlijk alle Nederlanders behalve Anil Ramdas wegzette als Wilders-stemmende onderkruipsels, white trash en dom tuig.

Dit tot grote verontwaardiging van schrijver Joost Zwagerman, die direct vol los ging op Ramdas. Onder andere op zijn Facebook-pagina en in de comments onder het stuk van Ramdas ontpopte romancier Zwagerman zich als een polemist met W.F. Hermans-achtige trekjes. Dit tot groot vermaak van de totale internetgemeenschap die het type ‘ik ben zo superieur want ik mag in NRC Handelsblad schrijven en ik werk voor de VPRO en ben dus moreel superdupergoed’, een prachtige rol vervuld door multisoaptalent Ramdas, inmiddels goed zat is.

Daags na publicatie van deze online fittie trachtte de redactie van Pauw & Witteman de twee polemisten in de uitzending te krijgen, geil op relletjes en kijkcijfers wat ook dit journalistieke programma tegenwoordig is, te zien aan het podium dat onlangs werd geboden aan de moslimextremistische Izzi, maar zonder resultaat. Zwagerman heeft een volle agenda en voelt weinig behoefte die agenda uit te ruimen voor de koketterie van Ramdas. Ramdas echter beweerde hooghartig dat Zwagerman niet durfde. P&W-hoofdredacteur Herman Meijer moet die Nipkowschijf voor het televisiemoment van het jaar voorlopig aan De Wereld Draait Door en hun Kelder vs. Storms-fragment gunnen.

Op de extreemlinkse Vara-ledensite Joop.nl werd Zwagerman opmerkelijk genoeg als boosdoener afgeschilderd en beweerde een ANONIEM redactielid doodleuk dat het Zwagerman was die als eerste met ad hominems was gaan smijten. Dat Ramdas zijn hele column één groot ad hominem is wil de ANONIEME Joop-redacteur liever niet zien: Ramdas noemt Wilders-stemmers namelijk white trash en als je Wilders-stemmers kapotmaakt dan ben je bij Joop.nl altijd een held +1. Ook dat is ‘verschillig zijn’.

Enfin, nu dus deel 2784593251 van deze soap, waarin Ramdas opnieuw een ad hominem column op de Vlaamse site DeBuren schrijft, alle Wilders-stemmers en/of internetgebruikers white trash met het niveau van een huishoudschoolleerling noemt en Joost Zwagerman wederom de pen oppakt om Ramdas een polemische trap in zijn intellectuele cojones te verkopen.

Kijkt u naar en geniet van Zwagerman vs. Ramdas.