ThePostOnline

“Vingerafdrukken zijn niet persoonlijk”

18-11-2010 12:31

Aldus Aleid Wolfsen in Utrechtse huis-aan-huiskrant Het Stadsblad. Volgens hem zijn er geen bezwaren tegen de opslag van vingerafdrukken in een database, omdat vingerafdrukken niets over je persoonlijkheid zeggen.

De zelf uiteraard brandschone burgemeester van het bestuurlijk al net zo brandschone Utrecht zegt om precies te zijn letterlijk: “Vingerafdrukken zeggen in het geheel niets over iemands persoonlijkheid, dus zijn ze niet persoonlijk.” En daar mag de burger, die zich steeds bezorgder maakt over vingerafdrukopslag en wat er allemaal met zo’n database mis kan gaan in handen van ‘s lands door Hirsch Ballin en andere vrome gereformeerden gevormde justitiële apparaat.

Maar volgens Wolfsen, die er in al zijn progressieve naïviteit van uit gaat dat zo’n database voldoende beveiligd is tegen misbruik, ziet geen bezwaren tegen de opslag van iedereens inktvingertjes: “Dat helpt dure fraude en misbruik te voorkomen.” Hilarisch nietwaar, een PvdA-bestuurder die fraude en misbruik wil helpen voorkomen?