Humor

#22februari, het Nederlandse volk komt in opstand

22-02-2011 16:00

De maat is vol. Het huilverhaal van Beatrix via haar huisdichter Huub Oosterhuis toont eens te meer aan dat de monarchie een reliek is dat met harde hand uit de Nederlandse samenleving gesneden moet worden. Opdat wij niet langer gebukt gaan onder de willekeur van één familie. Na de suggestie van Oosterhuis dat de kersttoespraak van Hare Majesteit ‘zwaar gecensureerd’ werd, was er veel kritiek. Op Oosterhuis. Op premier Rutte. En op ‘boeman’ Wilders. Gek genoeg vroeg niemand zich af waarom Beatrix blijkbaar zulke politiek gevoelige teksten wilde bezigen tijdens haar jaarlijkse reuteluurtje, dat onze premier er met het rode potlood doorheen moest.

Bejaarde koningin
Wat moest de bejaarde koningin zo nodig kwijt? Dat haar lieve onderdaantjes niet op Wilders hadden moeten stemmen? Dat we toch niet moeten willen dat iedereen zomaar het internet misbruikt om zijn mening te ventileren? Dat het volk beter zijn mond kan houden? Dat de gewone man het best vertegenwoordigd wordt door de elitesocialisten van de PvdA? Dat het kapsel van Geert overduidelijk majesteitsschennis is?

Koningin Beatrix ontleent al haar rechten aan het feit dat zij voortkomt uit de oranje schoot van Juliana. Een geschat vermogen van 900 miljoen euro en een jaarlijkse uitkering van ettelijke miljoenen euro’s comes with the job. Goed, ze koopt er geen voetbalclub van zoals Kolonel Gadaffi, maar volgens Forbes vermaakt zij zich met een piramidespelletje van 100 miljoen euro. Als de rest van Nederland dan de broekriem aanhaalt is bezuinigen op het Koningshuis onbespreekbaar. Er moet waarschijnlijk geld overblijven om overal ter wereld buitenechtelijke kinderen te verwekken, vakantieoptrekjes te microkrediteren en het kapotonderzoeken van iets te volkse aangetrouwde familie.

Macht
Officieel heeft Hare Koninklijke Hoogheid geen macht. Enkel invloed. Die weet ze echter zo in te zetten dat hooggeplaatste lakeien als Ruud Lubbers en Herman Tjeenk Willink het belangrijkste politieke proces in Nederland, de kabinetsformatie, kunnen frustreren. Alles wordt in het werk gesteld om de vaste kliek aan de macht te krijgen. Als ze dan ook nog eens de staatsmedia wil gebruiken om haar politieke boodschap door de hongerige strot van de burger te duwen, is de maat vol!

#22februari
Maar u kunt zelf het heft in handen nemen. Vanaf vandaag, 22 februari 2011, start de Twitterjeugd voor een Vrij, Autonoom en Ander Nederland (TVAAN) met de actie ‘#22februari’. Via Twitter en Facebook zullen wij de opstand mobiliseren. Niet via Hyves, want daar zitten enkel leraren, politici en andere babyboomers. Wij willen een moderne democratie, zonder heersers die zich op het droit divin beroepen. De Nederlandse jeugd wenst niet langer een familie te betalen voor de ondermijning van een prachtig land. Op korte termijn wordt de Dam omgedoopt tot Tahrir Plein, dat overspoeld zal worden met vastberaden burgers. Twitter krijgt te maken met een tsunami van kekke groene #22februari-twibbons. En dat is slechts het begin. Nederlanders, slaat de handen ineen, de oranje appeltjes tot moes en neem uw land in eigen hand!

Jeroen Weghs is initiatiefnemer van de Twitterjeugd voor een Vrij, Autonoom en Ander Nederland en opereert vanuit DeAchteruitgang.