Weten & Tech

Alternatieve Dooddoeners (Deel 13)

06-04-2011 14:00

Verzuurde woede!Of het nou om aardstraalklunen, piskijken, homeopathie of ayurvedisch oorkaarskleien gaat, de alternatief overtuigde medemens bedient zich ter verdediging van de kwakzalverij van hun keuze van een aantal standaardargumenten. Natuurlijk is discussie in de meeste gevallen zinloos, maar mocht u af en toe de behoefte voelen om kruidenvrouwtjes en mandalavouwers van repliek te dienen dan is deze serie op De Jaap zeg maar helemaal uw ding. We gaan alternatieve dooddoeners debunken! Vandaag: ziektes worden veroorzaakt door blokkades, woede en/of stress.

Gestoord en geblokkeerd
Mensen worden ziek. Soms door virussen of bacteriën, soms door muitend DNA en soms weten we niet waardoor het komt. Meestal kunnen mensen het niet helpen dat ze ziek worden, hoewel bepaald gedrag het risico om ziek te worden in sommige gevallen wel kan verkleinen of vergroten. Stellen dat ziek zijn iemands eigen schuld is gaat echter te ver, rokers bijvoorbeeld weten dat hun gewoonte ongezond is maar krijgen lang niet allemaal longkanker. En krijgen ze het wel, dan zullen ze zich ook wel bewust zijn van hun onverstandige gedrag zonder dat hun behandelaar ze dat inwrijft. Bovendien is nooit met zekerheid te zeggen dat ze niet ziek waren geworden als ze niet hadden gerookt.

In de alternatieve sector ziet men dat uiteraard heel anders. Zo knettergek om de ziekmakende effecten van virussen en bacteriën te ontkennen zijn de meesten niet, maar deze micro-organismen krijgen volgens hen, net als de celwoekeringen die wij kanker noemen, de kans om toe te slaan door blokkades. Of door stress en woede, die wij opkroppen. Deze blokkades, of verstoringen, zijn nog nooit door iemand waargenomen, hun bestaan is nooit bewezen. Maar dat mag de pret niet drukken: monter houdt een heel bataljon aan alternatief angehauchten zich bezig met ‘ontstoren’, ‘blokkades opheffen’ en ‘energiemeridianen herstellen’. U bent niet ziek, u bent gestoord en geblokkeerd.

Tinus Smits
Ook hier duikt weer de misselijke eigen schuld-component op die eerder in deel 12 van deze serie aan bod kwam. Ouders wordt wijsgemaakt dat het autisme van hun kind te wijten is aan een verstoring door vaccinatie. Kankerpatiënten krijgen te horen dat hun eigen woede hun organisme heeft verzuurd en verkankerd. Gelukkig is daar de genezer die met quantumtouchtherapie, oorkaarsen (leestip!) of gewoon gezellig aura-matig aan de slag gaat met al die storingen en blokkades die door uw toedoen vrij spel kregen. Chemo zegt u? Oei, dat is dom. Kankergezwellen kan je weghalen, maar daar ben je niet mee genezen! Het zal terugkomen, kanker is juist een helend mechanisme om blokkades een uitweg te gunnen. Koester je kanker en werk aan je blokkades!

Een schoolvoorbeeld van het blokkade- en storingsdenken is meesteroplichter Tinus Smits (1946-2010). Smits, die voor zijn brood ouders van autistische kindertjes misleidde, heeft zich geheel toegelegd op het ‘ontstoren’ van die arme schapen die door hun ouders willoos naar de farmaceutische slachtbank die vaccinatie heet zijn geleid. Autisme is een zeer complexe stoornis, niet te genezen en de oorzaak ervan is vooralsnog onbekend. Wel manifesteert de aandoening zich vaak rond het tweede levensjaar, precies de periode dat kinderen in Nederland de BMR (Bof, Mazelen, Rodehond) vaccinatie krijgen. Een ideale biotoop voor kwakzalverij dus: een jong, onmondig kind, een levenslange stoornis, geen aanwijsbare oorzaak en machteloze ouders die het beste willen voor hun kind, en als klap op de vuurpijl een handig getimed ingreepje uit de stal van Big Pharma om als zondebok te fungeren. Geen nood, wij ontstoren uw dreumes!

Fopremedies
De alternatieve sector bedient zich van de dooddoener dat ziekten ontstaan door blokkades, woede en/of stress omdat het de sector in staat stelt hun fopremedies los te laten op fopziekmakers. Echte ziekteverwekkers kunnen ze immers niet de baas. En toegeven dat van sommige ziekten de oorzaak nog niet duidelijk is, zoals de wetenschap doet, en er goed onderzoek naar verrichten, dat kunnen en willen ze evenmin. Daarbij is het hebben van een blokkade, storing of ‘verzuurde woede’ alvast een prima opstapje naar dooddoener nummer 12, als de ‘behandeling’ onvermijdelijk faalt.