Kijkbuiskansen: 9/11 docu’s, bevrijdingsdag, Johnny Depp naakt

05-05-2011 18:08

Bevrijdingsdag, 20.30 uur, Nederland 1 – Alle bier & tieten-plaatsen waar u vandaag niet was, passeren nog even de revue. Premier Rutte die het bevrijdingsvuur in bevrijdingsstad Wageningen ontsteekt, fijne gezellige mensenmassa’s in fijne gezellige provinciesteden en een concert in Amsterdam waar onze oranje postzegel ook bij aanwezig is met onder andere Wende Snijders en het Gelders Orkest. Ene Waylon zal ook wel veel in beeld zijn want die is ambassadeur omdat hij in ’44 zo hard heeft gevochten op het strand van Normandië ofzoiets.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, 20:30 uur, Veronica – Zucht. Daar gaan we weer. Johnny Depp is piraat. Prima natuurlijk, waarom zouden wij het iemand misgunnen om piraat te zijn. Jammer genoeg houdt hij dat tig sequels vol waardoor u zich vast op mag maken voor heel veel Pirates of the Caribbean op de televisie de komende tijd.

Sweeney Todd, 22:45 uur, Veronica – Tim Burton die Johnny Depp regisseert, dat is altijd leuk. Jammer wel dat het een musical is zonder hele spannende dingen maargoed, het blijft dus wel een zoveelste prima film van het magische duo Burton & Depp.

Online: 9/11 documentaire donderdag

Het thema van documentaire donderdag deze week is natuurlijk 9/11. Het is best leuk en aardig dat Obama zegt dat hij Bin Laden heeft doodgemaakt, maar we weten natuurlijk allemaal dat George W. achter de aanslagen zat, dat Osama allang dood is en dat er nooit een vliegtuig in het Pentagon is ingevlogen. Documentaires over 9/11 zijn er zat, maar deze drie raden we vandaag aan:

Inside 9/11: Zero Hour is een docu van National Geographic die de gebeurtenissen in aanloop naar de Twin Towers inzichtelijk in beeld brengt.

Internethit Loose Change was een van de eerste gezagwekkende complotdocumentaires. Veel van de claims zijn inmiddels ontkracht door journalisten en wetenschappers, iets dat de aluhoedjesgemeenschap uiteraard nauwelijks deert.

The Road to Guantanamo is de beroemde docu die een van de meest weerzinwekkende consequenties van de war on terror verbeeldt: de Kafkaëske  horror van onschuldig zonder proces te worden vastgehouden door een schurkenstaat.

Verse afleveringen  vandaag van: Justified (S02E13), Cougar Town (S02E17), 16 and Pregnant (S03E20), Breaking In (S01E05), Modern Family (S02E21), SouthPark (S15E02).

The Daily Show: het Witte Huis besluit de foto van de dode Bin Laden te dumpen in een woonwijk zodat het nog jaren duurt voor hij gevonden wordt. De gast is Christenfundamentalist David Barton.

The Colbert Report onderzoekt het keukenkastje van Osama. Hij dronk zowel Coca-Cola als Pepsi. De gast wil iets doen aan de discriminatie van dikke mensen extra-Americans.