Kijkbuiskansen: dictatordocu’s, American Beauty, Hans Kazan naakt

19-05-2011 18:00

American Beauty, 20.30 uur, Net 5 – Hard, donker, scherp, cynisch, hilarisch. Met uitmuntende Kevin Spacey. Het totale demasqué van de burgerlijke en ingeslapen Amerikaanse suburbcultuur, tevens herkenbaar voor elke veertiger. Duidelijker is de maatschappij niet te schetsen. Won terecht vijf oscars en nog een hele rits prijzen.

Holland Doc: De prik en het meisje, 23:00 uur, Ned 2 – Ah, baarmoederhalskankervaccinatie, en daar dan info gaan opzoeken op het internet = lachen met aluhoedjes. In deze docu heeft de documentairemaakster een dochtertje van negen dat wordt opgeroepen voor een vaccinatie. Maarja, op het internet zeggen ze dat er nanobots van de illuminati in zitten…

Hoe is het toch met: Hans Kazan, 22:25 uur, Ned 1 – Ja, hoe is het toch met Hans Kazan, de man die alles kan, behalve zijn failliete en afgebrande goochelpaleis in Spanje terug goochelen?

Online: dictator documentaire donderdag

Het thema van documentaire donderdag deze week is dictators. We beginnen met Gaddafi. Gaddafi – Our Best Villain gaat over zijn motivaties. The Vice Guide To Travel: Liberia gaat over een land waar verschillende warlords strijden om de title Liberia’s Next Dictator. Weet je wie ook heel naar was? Juist. Onze kleine man met de maffe snor sluit de rij. Hitler’s Hidden City is een docu over het Derde Rijk dat onder het huidige Berlijn ligt.

Verse afleveringen  vandaag van: Cougar Town (S02E20), Modern Family (S02E23), SouthPark (S15E04).

The Daily Show: Volgens de rechtse pers plast Newt Gingrich op de Republikeinse familie. Aandacht voor het einde van de wereld overmorgen. De gast is historicus Richard Beeman.

The Colbert Report: De opvolger van Bin Laden heeft niet eens een baard. Tip of the hat voor Ohio, waar je tegenwoordig in bars en stadions wapens mee mag nemen. De gast is economisch adviseur Austan Goolsbee, die praat over het schuldplafond.