Kijkbuiskansen: docu’s voor Mark Rutte, A Beautiful Mind

26-05-2011 18:00

A Beautiful Mind, 20:30 uur, Net 5 – Het bekende en legendarische levensverhaal von Nobelprijswinnend wiskundig genie John Forbes Nash, prachtig neergezet door Russel Crowe, voor deze rol niet bepaald een typecast. Genialiteit komt nooit alleen, zo blijkt wel uit de paranoide wereld vol mensen, geheimzinnige codes en spionnen die niet bestaan behalve in het hoofd van professor Nash.

Edward Scissorhands, 20:30 uur, RTL 8 – Mocht een regisseur een idioot nodig hebben die bereid is een bizarre rol met veel make up en waanzinnige kostuums te spelen, dan is Johnny Depp altijd bereikbaar. Zo ook in deze lyrische bewerking van een sprookje over een man met scharen in plaats van handen.

Enemy of the State, 22:20 uur, Veronica – Spannende thriller met Will Smith van Tony Scott. Degelijk vakwerk.

Online: documentaire donderdag

Deze week gaan we het hebben over het Christendom, die zo onschuldige religie waarmee de VVD zich prettig verwant voelt. Why I Am No Longer A Christian is een autobiografische docu over een voormalig born again Christian die van zijn geloof valt. Louis Theroux maakte meerdere bizarre documentaires met Christenen, zoals Most Hated Family In America over de vriendelijk meelevende sekte die begrafenissen van gesneuvelde Amerikaanse opvrolijkt met hun boodschap ‘God hates fags’. Theroux maakte ook een follow up, America’s Most Hated Family in Crisis. We eindigen met het Kwaad: atheïsme.  The Trouble With Atheism legt uit dat atheïsme ook een religie is. Kijken Mark!

Verse afleveringen vandaag van: Cougar Town (S02E21&22), Modern Family (S02E24), SouthPark (S15E05).

Deze week geen The Daily Show of The Colbert Report.