Rondje van Pavlov’s blogback

05-06-2011 20:19

1. DoemaLeaks Als je de vuile was buiten hangt over je werk, zijn er consequenties. Zeker als je erover blogt en tweet. Zo mocht de Russische student Yevgeny Starshov zijn biezen pakken nadat hij tijdens zijn stage bij de Doema begon te bloggen over machtsmisbruik, gesjoemel met bonnetjes en het feit dat Russische politici koningen zijn op het gebied van Freecell. Maar gelukkig kon hij één gerucht de wereld uit DoemaLeaken, in de kantines van het politieke hart van Rusland serveren ze geen kaviaarbroodjes.

2. Wat doet die kat, juffrouw?
De Nyan cat meme dendert maar door. De aftandse broodroosterkat heeft inmiddels een eigen iPhone app, website en sjaal (idioten bieden hier). Onbegrijpelijk? Ja. En deze verwarde kinderen zijn daar het levende bewijs van…

3. Apple vs. Microsoft: round 178244135
Waarschijnlijk is onderstaand filmpje een viral uit de koker van Apple om Microsoft een poets te bakken, maar hij is zeer vermakelijk. Kijk eens hoe deze twee Windows-wijsneuzen even een ‘under construction’ Apple Store voorzien van een mooi nieuw logo. Zien jullie wat er niet klopt aan dit plaatje?

4. Zeg nee tegen planking
“Wie die mensen zijn die als een verstijfde wandelende takken op bushokjes en balkonnetjes liggen? Dat zijn plankers, oma. Plankers. Ja, hoe leg ik dat uit.. het is nu helemaal hip om als een dood stuk hout op de meest enge plaatsen te balanceren. Nee, ik begrijp het zelf ook niet helemaal, oma. Maar weet je wat het mooie is? Je kunt er ook gewoon nee tegen zeggen. Zoals deze meneer dat uiterst efficiënt doet. Klik maar op dat driehoekige knopje dan kunt u het zelf zien.”

5. Zeg eens baaaa
Als we het dan toch over bizarre internethits hebben: er is er weer één in de maak. Nog geen week online maar wel al bijna 2,5 miljoen keer bekeken. Het waarom is onverklaarbaar en daarom moet je het ook vooral voor jezelf zien. Aanschouw de schapenvariant van het BSE virus. En vergeet niet te lachen! (MC)

6. Dansen verboten!
Bij een dans-flashmob in het Jefferson Memorial in Washington werden vorige week vijf mensen gearresteerd (video). Vrij hardhandig zelfs, gezien de omstandigheden. Er mocht namelijk niet gedanst worden. nota bene in een monument van een van de founding fathers (wiki) van Amerika die in de Onafhankelijkheidsverklaring fundamentele rechten optekende. Zoals de vrijheid van meningsuiting en het recht op verzet tegen een overheid die zich niet aan de wet houdt. Zoals je al begrijpt, konden de mensenrechtenliefhebbende flashmobbers deze arrestaties niet zomaar over hun kant laten gaan en, je raadt het al, hielden een nieuwe dansflashmob in het monument. ¡Viva la Revolucion!

Rondje van Pavlov geeft elke week een overzicht van de 6 meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.