Humor

Telefonisch interview met PVV-leider Geert Wilders

14-06-2011 16:00

Meneer Wilders, ik wil het graag even met u hebben over discriminatie…
Dat is niet de eerste, en vast ook niet de laatste keer. U weet: Ik sprak, ik spreek en ik zal spreken. De waarheid moet gezegd worden. Bovendien, ik zet niet aan tot haat of tot discriminatie, ik verdedig mijn cultuur en de vrijheid.

Uh ja, maar het gaat hier om klachten dat de sfeer in de media en de samenleving…
De sfeer? Amme geblondeerde hoela! In Nederland zeggen wij wat we denken. Wie dat niet bevalt zoekt maar ergens anders onderdak. Kritiek en tegenspraak hoort er bij in een volwassen democratie. Wie daar niet mee om kan gaan moet lekker in Iran gaan wonen.

Duidelijk. Het punt is echter dat het hier niet gaat om een religie, maar om een politieke ideologie.
Damn right it is. Een gewelddadige en intolerante ideologie.

Gewelddadig en intolerant? U doelt op het schieten in knieƫn?
Ze zijn er toe in staat.

Meneer Wilders, ik vraag me af of u mijn bedoelingen wel begrijpt. Er zijn namelijk tientallen klachten binnengekomen bij het antidiscriminatiebureau..
Ik begrijp u verdomde goed! U wilt mij in de criminele hoek zetten, zoals meer van uw collega’s al hebben geprobeerd. Maar ik zal u zeggen wat ik daarvan denk journalistje. U doet maar. U schrijft uw leugenachtige broddelwerkjes maar. Ik lach er om. En ik lach om bureaus waar ze subsidie krijgen per behandeld geval van discriminatie. Waar het gros van de klachten is ingestuurd door scholieren die het niet eens zijn met het cijfer voor een opstel en dan ‘subsidie’ brullen. Waar de linkse pers in rotten van tien voor de deur ligt om opruiende stukjes te kunnen schrijven.

Er heeft inderdaad een scholier over een opstel geklaagd. Net als een kunstenaar die bot ving bij het Centrum Beeldende Kunst Gelderland.
Ziet u, het gaat om subsidieverslaafde buitenlanders die van de wieg tot het graf van onze verzorgingsstaat willen profiteren, maar als wij vragen wat van hun achterlijke ideologie achter te laten bij de grens dan is het land te klein. Dan worden ze gediscrimineerd. Dan ben ik de nazi. Nou, tot hier.

Maar het gaat dus helemaal niet om buitenlanders, moslims of niet-westerse allochtonen.
Nee, het gaat om Henk, Ingrid, hun ouders Cornelis en Johanna, en hun kinderen Marieke, Wouter, Irene en …

Jajaja, genoeg namen. Maar het zijn inderdaad de Nederlanders, de PVV-stemmers die klagen bij het antidiscriminatiebureau!
Huh?

PVV-stemmers zeggen te worden gediscrimineerd ‘op grond van hun politieke overtuiging’.


Wat is uw commentaar daar op, meneer Wilders?

Het is een schande. Een botte schande, meneer. Hoe halen ze het in hun hoofd mensen te discrimineren vanwege een politieke ideologie? De PVV is opnieuw slachtoffer van linkse multikul-types die de islam-fascisten pamperen en ruim baan geven hun anti-westerse idealen te verwezenlijken. Schrijft u dat maar op hoor! Ik zal Martin Bosma vragen mijn reactie in 140 tekens samen te vatten. U hoort nog van mij.