Kijkbuiskansen: de beste docu’s

30-06-2011 18:00

3Doc: Andy Schleck’s tour, 21:30 uur, Nederland 3 – Komende weken staan weer in het teken van het wielrennen, zaterdag begint de Tour de France. Dat is dus ’s middags de tv al aan (mits u thuiswerkend ZZP’er bent) en ’s avondskijken naar De Mart die zich dan bevindt op of in een alleraardigst dorpsplein/ boerenerf/chateau. En vergeet De Belg niet met Vive le velo. Dus is het nu tijd voor de voorpret. Grootste bedreiging voor Tour-favoriet Albertop Contador is Andy Schleck. De Deense documentairemaker Niels Christian Jung mocht Schleck afgelopen jaar volgen tijdens de voorbereidingen op dit fameuzesportieve evenement.

Keuringsdienst van Waarde, 20:25 uur, Nederland 3 – Teun, Teunis, Tony! Onze vriend Teun van de Keuken gaat vanavond met zijn team ongetwijfeld weer een grof schandaal blootleggen. U weet hoe Teun werkt: met grote ogen gaat hij in gesprek met de wijn/boter/kaas-mafia, doet alsof hij een beetje mal is en dan PATS! Legt ‘ie weer een schandaal bloot. Zo rolt onze Teun. Vanavond: kippenvet is handel.

Knevel en van den Brink, 23:00 uur, Nederland 1 – Het dient gezegd te worden: de beide EO-boys komen er steeds beter in. Het stel raakt steeds meer op elkaar ingespeeld en ‘de tafel’wordt ook steeds beter. Eigenlijk zijn we P&W inmiddels wel weer vergeten. Vanavond te gast: Maxime Verhagen die nader nader zal op zijn toespraak die enigszinsstof deed opwaaien. Tevens zijn we benieuwd wat voor overhemd Tijs van den Brink vanavond aanheeft.

De Kijkbuiskansen tv werden vandaag bezorgd door Bas Paternotte.

Online: echt-de-moeite-waard-documentaire-donderdag

Het thema van de laatste documentaire donderdag van dit kijkbuiskansenseizoen is ‘echt de moeite waard’: extreem hooggewaardeerde documentaires waar je iets van leert maar die ook bijzonder prettig zijn om naar te kijken.

Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse is een documentaire over Apocalypse Now. Aan de hand van veel behind the scenes-beeld vertelt Eleanor Coppola (vrouw van) alles over de productieproblemen bij het maken van deze letterlijk epische film.

Born into Brothels is een met prijzen overladen docu over kinderen in de rosse buurt van Calcutta. De makers brachten drie jaar door met de kinderen, waardoor het verhaal niet sentimenteel is maar krachtig.

Grass – The History Of Marijuana doet precies wat de titel aangeeft. Hilarisch is vooral de propaganda waarmee Amerika door de jaren heen heeft geprobeerd – tevergeefs uiteraard – haar bevolking van de jointjes te houden.

Verse aflevering  vandaag van: So You Think You Can Dance (S08E10), SouthPark is een even weg.

The Daily Show: Armageddon is nabij want de staatsschuld ontploft. De correspondenten doen verslag uit twee mogelijke toekomsten (leuk). Geinig item over Zweden: Amerika is nu het Mexico van Zweden. Tom Hanks (jakkes) is te gast.

The Colbert Report: Stephen gaat heftige, onverantwoordelijke reclamefilmpjes maken voor zijn SuperPAC.  Lexington, Kentucky krijgt een prijs voor luiheid. De populairste games zijn daar Wii: Hammock en Call of Duty: Let it go to voicemail. Gary Sinise (jippie) is te gast.