Blogback: Rondje van Pavlov

06-07-2011 21:00

Monkey see…. Monkey do! Een natuurfotograaf verloor in Indonesië zijn camera en een Makaken-aap ging ermee aan de haal. Samen met zijn vriendjes kregen ze een glimps van hun eigen reflectie in de lens van de camera, waarna ze begonnen te poseren. Eén aap ontdekte dat er een knopje op de camera zat die een geluidje maakte, en kon er toen niet vanaf blijven. Het resultaat? Monkey zelfportretten!

Kunst met een stofzuiger
Bezuinigingen of niet, in Duitsland bewijzen studenten dat je met wat robotische stofzuigers, LED-lichtjes, een “dark room” (of is het darkroom?) en een fotocamera met lange sluitertijd prachtige kunststukjes kan maken. Het werkt zo: bevestig de lampjes onder Roomba’s en gaan met die banaan. Het resultaat is een orgasme aan kleur en vorm. Meer zien? Er is zelfs een hele Flickr-group aan geweid. Iemand nog een wallpaper nodig?

Skateboards en spuitbussen
We blijven in de kunsthoek, want tja, dat mag ook wel eens. Neem het vorige bericht en vervang “Duitse studenten” door de Londense straatkunstenaar “D*Face”, “dark rooms” door “skate-pool”, “stofzuigers” door “skateboards” en “LED-lampjes” door “spuitbussen”. Wat je dan krijgt is wederom een prachtig effect. Skate on!

Het blijft zo in je haar zitten!
Naar het strand gaan vonden wij vroeger maar vervelend. Je kwam altijd terug met een zwembroek en een kop vol zand, dat er in de douche nog steeds niet uit wilde. Wat moeten de lieve mensen in Phoenix vannacht niet mee hebben gemaakt, toen deze belachelijk indrukwekkende zandstorm over hun mooie stadje kwam waaien?! Hieronder een time-lapse video en via deze link nog meer materiaal van het fenomeen. Oh internet, how we love you!

The Phoenix Haboob of July 5th, 2011 from Mike Olbinski on Vimeo.

Iemand ooit de film Psycho gezien?
Er is iets aan douches en douchegordijnen dat veel mensen voor altijd eng zullen blijven vinden. Sterker nog: meer dan een paar mensen durven het apparaat niet eens meer in. Anderen hebben er de grootste lol mee, en besluiten hun douchegordijn een eigen ontwerpje te geven. Wij van Pavlov houden wel van een beetje kunst, dus hier een lijstje met 35 originele douchegordijnen. Veel zijn duidelijk geïnspireerd door de film Psycho; andere zijn op hun eigen manier opvallend te noemen.

This is why you’re fat
Amerikanen staan bekend om hun slechte eetpatroon, oversized porties en bolle buiken. Op de tweede plek in de obesitas-Olympics staan de Engelsen die dagelijks liters bier en kilo’s zompige fish&chips naar binnen schuiven. Je zou denken dat ze misschien zo langzamerhand daar eens iets aan zouden willen doen, maar niets is minder waar. In Amerika werd namelijk onlangs het record gezet voor de grootste hamburger ooit, en de Engelsen deden hetzelfde met een ‘portie’ fish&chips.
Eet smakelijk dan maar….