Tour: Vacansoleil dreigt de Nederlandse frikandelploeg te worden.

20-07-2011 20:00

Vacansoleil-DCM steelt de harten van het Nederlandse wielerpubliek. Natuurlijk door het verhaal Johnny Hoogerland, maar ook door het aanvallende rijden van de hele ploeg. Lieuwe Westra, Borut Bozic, Bjorn Leukemans, allemaal proberen ze iedere dag mee te springen en er bij te zijn. Dat lukt nog vaak ook. Vandaag zaten ze weer met twee mensen van de zonvakantieploeg in de kopgroep van de dag. Het resultaat is echter tot nu toe nul.

Het is hartstikke leuk om een bolletjestrui aan te hebben. Je verdient er wat geld mee en pakt publiciteit. Met een spectaculaire val erbij krijg je nog veel meer publiciteit. Johnny Hoogerland kan straks gaan cashen bij de criteriums en heel Nederland weet dat er ook een andere wielerploeg is naast de Rabobankformatie. Maar om echt een heldenstatus te krijgen, zal Vacansoleil-DCM toch ook eens moeten winnen.

Je kunt wel iedere dag iemand mee hebben in de kopgroep, maar in het wielrennen gaat toch echt om de eerste plaats. Zo lijk je wel serieus mee te koersen, maar als je moet lossen bij de eerste aanval, wat is dan het nut ervan? De eerste plaats, daar gaat het om in de topsport. Die eerste plaats hebben ze nog niet gepakt. Heel het seizoen eigenlijk nog nauwelijks. Dan kun je aanvallend rijden wat je wilt, maar lijk je meer op een franse frikandelploeg dan op een serieuze wielerformatie.

Edvald Boasson Hagen liet vandaag weer zien hoe je wel wint. Uitslagen en standen: letour.fr.