Kijkbuiskansen: linkse Telegraaf-haat, 1408, Archer

16-09-2011 18:00

Zembla, 21:20 uur, Ned 2 – Aha, daar is Zembla weer. Het “objectieve” onderzoeksjournalistieke programma van Cees “per seconde wijzer” Driehuis dat als belangrijkste doel heeft om alles wat te rechts is kapot te maken. Eerder probeerde Zembla Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali stuk te maken, ditmaal moet de Telegraaf er aan. Want volgens Zembla staan er soms berichten in de Telegraaf die “niet helemaal kloppen”. Het is niet waar! Nee, dan mogen we haast wel spreken van een rechtse revolutie. Want dat zie je eigenlijk nooit in andere kranten. Of in Zembla. Volgende week in Zembla: “Links heeft toch altijd gelijk!”

1408, 22:35, RTL 5 – Goed verhaal, maar uiteindelijk matige thriller. Naar verhaal van Stephen King. Met geinige rol voor Samuel L. Jackson.

Priscilla, queen of the dessert, 23:25 uur, Canvas – Lolt u maar mee met de betere nichtenhumor in een roadmovie over dragqueens en travestieten.

Online: nieuwe seizoen Archer & Vampire Diaries

Archer is een animatieserie die speelt met spionnenfilms. Iedereen draagt jaren ’60 kleding en de Sovjet Unie is nog steeds een vijand, maar de technologie is van deze tijd. Het is een acquired taste, maar mocht u het niet kennen en wel van spionnenfilms, volwassen cartoons en/of een mix daarvan houden dan dient u het te proberen. Gisteren startte een nieuw seizoen, S03E01.

Ook sinds gisteren nieuw aan het derde seizoen begonnen: The Vampire Diaries. Gemaakt door Kevin Williamson, de producent die u Dawson bracht, combineert de serie het gebruikelijke drama van de high school met het trendy drama van vampieren. Lekker zwijmelen bij verboden liefde en knappe acteurs. S03E01.

Ook vers: Teen Mom S03E11.

The Daily Show: Star Trek-grappen over de manier waarop rechts Obama probeert kapot te maken; de correspondenten praten over de controverse rond het HPV-vaccin tegen baarmoederhalskanker; te gast is Carolyn Kennedy.

The Colbert Report: hoe raakt een bank twee miljard kwijt; Stephen haalt herinneringen op met Jimmy Fallon; te gast is goochelaar David Copperfield.