Humor

Kom in aktie en help ‘Occupy Amsterdam’!

11-10-2011 16:00

Zeg wat je wil van babyboomers, maar ze konden in ieder geval een opstandje organiseren. Of het nu was voor seksuele vrijheid, eerlijk delen, wereldvrede of gelijke rechten voor langharigen, een demonstratie was zo geregeld. Nu zijn het diezelfde babyboomers die een smog van spruitjesmoraal, zelfverrijking en vriendjespolitiek over ons land leggen.

De ideologische veren zijn afgeschud en in het zelf-feliciterende hol gestoken. De ooit zo sociale idealen worden inmiddels door de vakbonden misbruikt om ook het laatste restje welvaart, middels de pensioenvoorziening, in de gulzige monden van vetgemeste babyboomers te laten verdwijnen. Een nieuwe generatie moet opstaan om de verstikkende deken die over het land ligt met harde hand weg te trekken. Aanstaande zaterdag moet dat gebeuren. In navolging van het Amerikaanse “Occupy Wall Street” wordt in Nederland de aktie “Occupy Amsterdam” georganiseerd.

Talentloos
Een goede zaak, dat begrijpt u. We hebben alleen een klein probleem. 99 procent van de bevolking is hard aan het werk om zichzelf en het land crisis-proof te maken. Slechts 1 procent heeft de tijd om te gaan protesteren. En laat dat nu juist die ene procent zijn zonder talent. Die procent zonder toekomstvisie, zonder idealen. En daarin staan wij in Nederland niet alleen. Neem maar een kijkje over de grens.

Help ons!
Inmiddels is de demonstratie zo goed als gepland. Facebook- en Twitter-accounts zijn in de lucht, maar we missen nog iets. Idealen. Niemand, maar dan ook niemand kan uitleggen waar we nou precies tegen zijn, laat staan waar we voor zijn. En dat maakt de hele boel wat ingewikkeld. Spandoeken met “Wij zijn niet helemaal happy met de gang van zaken” doen het niet zo goed, net als “Wij eisen bewustwording van het belang van meer samenwerken”. De beste slogan is tot nu toe “Meer waarheid in de wereld”, maar waar dat precies op slaat weten we zelf ook niet.

Dus weet u waar wij tegen protesteren? Help ons dan! Wees snel, de revolutie is al op zaterdag 15 oktober. Oh, de wc’s zijn al wel geregeld. Kwestie van prioriteiten stellen.