Profiel van matennaaiers

10-11-2011 14:00

Karremans was de laagste in rang met eindverantwoordelijkheid. En zoals wel vaker gebeurt, is het de laagste in rang die de lul is als iets hopeloos mis gaat. Karremans’ toenmalige opperchef Couzy en sommige collega’s uit deze afschuwelijke periode lulden zich woensdagavond in KRO’s Profiel schoon met ‘als ik dat had geweten zou ik hem hebben vervangen door iemand anders’ (parafrase matennaaier generaal b.d. Couzy) of ‘ik vond hem eigenlijk voor de uitzending al ongeschikt’ en ‘hij toonde geen leiderschap’ (parafrasen matennaaier kolonel b.d. Lemmen).

Niet dat Karremans de matennaaiers nodig had. Of de hem haast vrolijk afbrandende historicus Christ Klep. KRO’s Profiel kon het prima af op de piano. Gewoon tussen elk stukje interview even een stukje amateuristisch pianospel tonen om het ‘don’t shoot the piano player’-incident goed in te smeren. Ook leuke tussendoortjes ter lering en vermaak: het Kopspijkers-Karremans-cabaret uit die periode. Héél integere journalistiek van de KRO. Gadverdamme.

Fijne ex-collega’s
Als Karremans al heeft gelogen, is hij niet de enige. Velen maakten fouten, blunders zelfs, maar alleen Karremans is zo persoonlijk het mikpunt geworden. Met een paar fijne ex-collega’s die graag wat hout voor zijn brandstapel aandroegen. Met name generaal b.d. Hans ‘Zum Kotzen‘ Couzy. Is hij ooit publiekelijk doorgezaagd over waarom hij akkoord ging met het verwijderen van het 25mm-geschut op de YPR’s die Dutchbat meekreeg? Zomaar een vraag. Er zijn er zat meer.

Zelf bleef Karremans eigenlijk best netjes over zijn hem afvallende of beschuldigende collega’s. Wat voor fouten de kolonel ook gemaakt heeft, dit Profiel heeft hij niet verdiend.

 

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.