Column

De roze wolk (7): Sletten op de homochat

26-02-2012 20:00

Als het online daten niet werkt, moet je als homo toch wat anders. Na jaren seksloos daten, ontdekte ik de chat. Dit is een makkelijke manier om op zoek te gaan naar spannende afspraken. Het maakt niet uit of je inlogt op zaterdagavond of op maandagmiddag: er zijn altijd behoeftige mannen te vinden uit alle hoeken van het land. Als je zoals ik in de grote stad woont, zijn er vrijwel altijd tientallen mannen uit de buurt. Je kunt in je profiel je voorkeuren aangeven, een foto toevoegen en je ‘stats’ invullen. Dit zijn er vier, tenzij je wat te verbergen hebt: leeftijd, lengte, gewicht, pik. Als er geen leeftijd staat, kun je ervan uitgaan dat iemand ouder dan vijftig is. De mannen op de chat zijn bovengemiddeld geschapen, want de piklengtes variëren tussen de 16 en 23 centimeter. Iedereen komt met zijn beste fantasie naar voren.

En dan heb je nog je seksuele voorkeuren. Je geeft in je profiel alle seksuele handelingen aan waar je voor in bent. Grofweg komen rukken, pijpen en neuken het meest voor. Bij dat laatste moet je nog even erbij zeggen of je boven (top) of onder (bottom) wilt, of dat het niet uitmaakt (versatile). Sommigen vullen het rijtje activiteiten eindeloos aan, om te laten zien dat het eigenlijk sowieso niet uitmaakt wat je met ze wilt doen.

Altijd seks
Zie hier het grootste voordeel voor homo’s: seks is er altijd, gratis verkrijgbaar in de buurt in allerlei soorten en maten. Helaas is de reclame wel vaak wat mooier dan de werkelijkheid, want kleingeschapen mannen hebben ook ‘23 centimeter’, en jong en gespierd zijn de mannen nooit. Eerder oud en dik. Maar met je ogen dicht is daar vast wel overheen te komen. Als je je puur richt op de lichamelijke sensatie en de context waarbinnen de seks plaatsvindt vergeet, is er geen probleem. De enige vraag is of ik mijn verstand op nul kan zetten.

Je hoeft niet af te spreken met mannen om hier je eigenwaarde totaal kwijt te raken. Het chatten zelf is al genoeg. Je pik moet vijf centimeter langer zijn dan hij is, en dus lieg je maar wat. Je noemt jezelf slank, maar dat betekent vooral dat als je op je rug ligt je overvloedige buikvet zich gelijkmatig verdeelt. Je wilt eigenlijk niet geneukt worden, maar die toezegging is nodig om überhaupt iemand te kunnen scoren.

Niet flexibel genoeg
Ik ben vaak op de chat geweest, maar in 99 procent van de gevallen leidde het tot niks. Ik ben namelijk niet flexibel genoeg: ik kan mezelf prima knapper voordoen dan ik ben, maar ik ben vrijwel nooit bereid de voorstellen van anderen uit te voeren. Dat is natuurlijk niet aantrekkelijk voor de wederpartij. Ik blijf toch met romantische ideeën over mijn jeugdliefdes in mijn hoofd zitten, denk dat de fantasie van de chat geil is maar de werkelijkheid na de chat ranzig, ben bang dat ik hiv of iets anders oploop, of dat ik een massamoordenaar in mijn huis uitnodig.

De chat heeft eigenlijk maar één voordeel. Je kunt anoniem de verbinding elk moment verbreken. Voor iemand met een natuurlijke schaamte en angst voor van alles is dat echt een uitkomst: afsluiten zonder de engerd aan de andere kant gedag te zeggen.

Voor DeJaap schrijft Joost wekelijks over zijn leven, liefde en relaties. Joost is een pseudoniem. Zijn echte naam is bij de redactie bekend. Ook alle andere namen zijn gefingeerd.