ThePostOnline

Parkeer die Lynx maar op het Binnenhof

28-02-2012 20:00

Nederlandse Lynx van de HMS Zeven Provinciën

We gaan een helikopter terughalen, een kapotte helikopter die op een strand hier ver van huis belandde door te falen tijdens een reddingsactie van een man de niet gered wilde worden. Een fijn gegeven dat wij ons vuil en onze schaamtevlekken niet zomaar overal op de wereld laten rondslinger. Met groot materiaal trekken wij naar Libië alwaar wij een geheel onbruikbaar vehikel op de boot hijsen. Terug naar Nederland om te eindigen op de schroothoop. Of in het museum?

Naast het PGB, het speciaal onderwijs, defensie zelf of de culturele sector: de Lynx is de symbolische Costa Concordia van Rutte I. Na ministeriële fouten gesneuveld, daarna gestript van alles wat het ooit helikopter maakte. Geknipte wieken, kapotte staart, niet meer te repareren, geen beter eerbetoon aan het beleid van dit destructieve kabinet.

Mijn voorstel daarom, als de helikopter dan toch terug moet komen: zet hem op het Binnenhof. Elke dag mogen onze ministers en staatssecretarissen dan van dichtbij bekijken wat zij van Nederland aan het maken zijn, in raptempo zetten zij de Vliegende Hollander voor eeuwig aan de grond.

Een vliegmuziekje


Tjeerd van Erve schrijft op onmogelijk veel plekken, maar bundelt tegenwoordig alles op zijn eigen blog.