Zzzooom! DSK, de meisjes en de vuile spelletjes

29-03-2012 19:50

Gisteren begon in New York de rechtszaak tegen Dominique Strauss-Kahn, maar het heetste DSK-nieuws komt uit Frankrijk. Daar loopt inmiddels ook een onderzoek naar de voormalige IMF-topman voor betrokkenheid bij ‘exploitatie van prostituees’. Het hele proces-verbaal ligt al bij Le Monde en staat vol met sappige details. Zo noemt hij de meisjes ‘vriendinnen’, ‘kleintjes’ en ‘materieel’, maar ook het materieel zelf doet een boekje open.

DSK was betrokken bij verschillende seksfeesten. Volgens DSK zelf heeft hij nooit geweten dat het om seks met betaalde krachten ging. De dames spreken dat tegen. Bovendien zou hij een centrale rol hebben gespeeld. “We waren er vooral voor DSK. Die anderen deden er niet toe”, aldus een van de meisjes. Echt smerig wordt het als de meisjes de feesten gaan beschrijven. Een zekere Ines vertelt hoe zij met een aantal meisjes de oud-minister voor de Parti Socialiste overweldigen. “Het was een slachting”, zegt ze, “pure seksuele consumptie.” Volgens Le Monde “beschrijft ze vervolgens klinisch de beestachtige en gewelddadige scènes”.

Geknipt
Strauss-Kahn heeft inmiddels een klacht ingediend. Hij beschuldigt de krant ervan selectief verhalen uit het proces-verbaal te hebben gepubliceerd. “Le Monde heeft op bedrieglijke wijze verschillende losgeknipte fragmenten gepubliceerd”, aldus de advocaten van DSK. De aanklacht noemen ze “hol, leeg en overschat”. Over de belastende getuigenverklaringen zijn bovendien een hoop vragen.

Op sommige Franse blogs is Strauss-Kahn al veroordeeld, anderen gaan in de tegenaanval. Het zou één groot vooropgezet plan van president Sarkozy zijn om de tegenstand uit de weg te ruimen. Strauss-Kahn was tot voor kort de belangrijkste kandidaat van de socialisten om het tegen Sarkozy op te nemen bij de presidentsverkiezingen. Complot of niet, het lijkt erop dat Sarkozy zich niet te groot voelt om de zaak-DSK alsnog voor de voeten van die nieuwe socialistische leider, François Hollande te gooien.