Weten & Tech

Zzzooom! Grootste broodje aap, vriendschap tussen man en vrouw

08-05-2012 18:00

Het is volkomen uitgesloten dat mannen en vrouwen met elkaar bevriend kunnen zijn. Deze stelling, die ik al jaren met volle overtuiging verdedig, is bevestigd door een Amerikaans onderzoek. Wat blijkt is dat het merendeel van de mannen in een vriendschap uit is op seks. De onderzochte vrouwen blijken zich totaal niet bewust te zijn van dit gegeven. Sterker nog, ze reageren met verbazing.

Slachtoffer
Wie houden we hier toch voor de gek? Waarom kunnen we toch niet gewoon eerlijk zijn tegen de mannen? Sorry dames, ik ben er klaar mee. Ik speel niet meer mee met onze spelletjes, ik wil even open kaart spelen. Ik ga de mannen een kijkje geven in onze keuken. Voor het welzijn van alle hoopvolle en copulatiebehoevende mannen. Lieve mannen, laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen; wij gebruiken jullie. Wij zijn sluwe vossen die maar al te goed weten waar we mee bezig zijn. We beginnen met het uitkiezen van ons slachtoffer, een wat zwakkere en naïeve man.

Opperman
Deze gaan wij vervolgens vertellen dat we angst hebben, angst voor binding, angst voor mannen die meer van ons willen dan wij willen. Maar vooral, dat we op zoek zijn naar een goede vriendschap. Wij plaatsen onszelf in een slachtofferrol waardoor jullie je opperman voelen en komen opdraven, als prins op het witte paard. Puur voor vriendschap, want wij hebben bindings- en mannenangst. Jullie staan vervolgens 24/7 voor ons klaar. We wandelen dan door het park op zondagavond om zeven uur, terwijl jullie liever Studio Sport kijken. We vertellen jullie over de misplaatste spiraal van het nichtje van Floors broer en hoe dit een bevruchting heeft veroorzaakt, jullie luisteren. We huilen bij jullie uit, als we voor de derde keer in één week stiletto’s hebben gekocht die te duur waren.

Eén wip
Dat doen jullie allemaal voor ons, omdat jullie hopen op één wip. Al is het maar één wip. Wij sluwe vossen spelen hier natuurlijk graag op in, doen alsof we naïef zijn en niet doorhebben dat jullie met lustvolle ogen ons lichaam afgaan terwijl jullie ‘een jurkje keuren’. Alsof we niet doorhebben dat jullie graag meehelpen met de afwas, puur omdat jullie dan een glimp van ons decolleté kan opvangen. Dit is allemaal onderdeel van onze tactiek. Jullie mannen vragen je waarschijnlijk af waarom wij dit doen. Dat kan ik jullie haarfijn uitleggen.

Jullie vs. wij
Een mannelijke vriend is beter dan ‘een vriend’. Er zitten veel meer voordelen aan. Zolang de vriendschap duurt, geven jullie je volledige loyaliteit. Jullie staan altijd voor ons klaar. Jullie luisteren naar ons gemiemel over schoenen en relaties van anderen. Jullie geven ons bevestiging dat we aantrekkelijk zijn, zodat wij in de kroeg meer zelfvertrouwen hebben en een one-night-stand op de kop kunnen tikken. En gedurende onze ‘vriendschap’ blijven wij dit spel spelen, jullie blijven hopen dat we een keer een moment van zwakte hebben. Een moment dat wij onze zogenaamde principes opzij schuiven en niet meer het smoesje ‘we zijn zulke goede vrienden, het zou zonde zijn’ gebruiken. Mannen, dream on. Dat hoort nou eenmaal niet bij onze manoeuvre.