ThePostOnline

Fotoserie: de Ark van Noach

17-07-2012 11:13

In Dordrecht ligt momenteel een “replica” van “de Ark van Noach”. Deze door christenfundamentalist Johan Huibers gebouwde boot moet mensen het verhaal de Bijbelse zondvloed overbrengen. Die Bijbelse zondvloed heeft in werkelijkheid natuurlijk nooit plaatsgevonden, zoals de meeste verhalen die in de Bijbel staan niet waar zijn of beter gezegd een keiharde leugen. Voor Johan Huibers is liegen echter geen enkel probleem. Johan Huibers is namelijk een creationist van de allerergste soort.

Zonder enige schaamte liegt Huibers onwetende kindertjes voor dat ene Noach (niet te verwarren met Lot die seks had met zijn eigen dochters)een paar duizend jaar geleden helemaal in zijn eentje een enorme Ark bouwde (Noach werd dan ook héél oud want vroeger konden mensen nog héél oud worden) en daarin van alle(!) dieren op aarde een paar, soms meer dan één paar, meenam in die boot toen de hele aarde(!) onder water werd gezet door de liefhebbende vergevingsgezinde God die het beste voor heeft met de mensheid.

Dat er, ook in de tijd van Noach, miljoenen diersoorten moeten zijn geweest die onmogelijk allemaal op die Ark pasten en dat als ze al op die Ark hadden gepast het een volstrekt onmogelijk werk moet zijn geweest om al die dieren gedurende lange tijd van voedsel te voorzien en te voorkomen dat ze elkaar opvraten, doet er voor Johan Huibers niet zo veel toe.

De werkelijkheid en logica passen dan ook net even wat minder in het wereldbeeld van Johan Huibers. Zo denkt Johan Huibers ook dat dinosaurussen “misschien wel paars waren en gras aten” en vreedzaam met mensen samenleefden omdat hij anders geen antwoord heeft op de vele vondsten van dinosaurusskeletten of fossielen (die uiteraard nog geen 6000 jaar oud zijn, dat spreekt voor zich).

Het is verder overbodig aan dit verhaal toe te voegen dat de mens uiteraard niet dezelfde voorvaders met primaten deelt maar helemaal exclusief door God is geschapen. Uit zand en klei wat dan magisch tot leven kwam. Dat mensen heel veel genen met chimpansees delen is ook zo’n toeval wat even minder goed past in het wereldbeeld van Johan Huibers. Ach, wetenschap…de één censureert natuurdocumentaires op een DVD, de ander bouwt een boot na, daar kan geen wetenschap tegenop. En geef toe: gezien de regen de afgelopen dagen kon zo’n woonboot toch nog wel eens van pas komen binnenkort.

Foto’s: Reporters