ThePostOnline

Kees van der Staaij staat volledig in zijn recht

29-08-2012 09:17

Dat SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij in campagnetijd plotseling in het middelpunt van de belangstelling staat is net zo logisch als Alexander Büttner die plotseling bij Manchester United speelt. En toch gebeurt het. Een kijkersvraag in het RTL-programma Wat kiest Nederland over abortus na verkrachting leverde een voorspelbaar antwoord op: Wat er ook gebeurt, de SGP is tegen abortus. En toch lijkt Nederland ineens te klein. Zelfs de zo onschuldig ogende Kees van der Staaij kan inmiddels niet meer over straat zonder bewaking. Het is treurig gesteld met Nederland. 


Retorische vraag

Hoe vanzelfsprekend het in dit tolerante (?) en vooruitstrevende (?) land dan ook is dat we de mogelijkheid hebben om abortus toe te passen, zo vanzelfsprekend zou het moeten zijn dat iemand een afwijkende mening mag(!) hebben. Een SGP-er vragen naar zijn standpunt over abortus is altijd retorisch. Om het extra juicy te maken door zo’n akelige aanleiding te geven voor een zwangerschap, het maakt voor hen niet uit in welke vorm je het giet. Al raakt een vrouw in verwachting na een gangbang met zeven Nigerianen: leven is leven en daar blijven wij vanaf.

Dat Van der Staaij niet alleen staat in zijn opvatting, bewijst het feit dat hij zo ongeveer een abonnement heeft op twee Kamerzetels. Blijkbaar zijn er pakweg honderdduizend(!) Nederlanders het met hem eens. En het mooie van een democratie is: dat mag! Net als dat Wilders over de Islam mag vinden én zeggen wat hij wil, dat iemand tijd en moeite mag steken in een partij speciaal voor dieren, zo mag de SGP dit standpunt tot in den treure herhalen. En in principe mag dit zonder dan direct bedreigd te worden. Helaas snapt niet iedereen dat in Nederland.

Vóór abortus
Persoonlijk ben ik absoluut vóór abortus, zeker in het geval dat een meisje/vrouw in verwachting raakt na ongewenste seks. Wat doet zoiets met een moeder en een kind? Weten dat je niet uit liefde bent verwekt, niet gepland en gewild was en dat wanneer jouw moeder in je blauwe kraalogen kijkt zowel vlinders als buikpijn voelt? Juist in dit soort gevallen mogen we in mijn ogen blij zijn dat de optie van abortus er is. Het gaat de SGP om abortus in het algemeen waar het faliekant tegen is.

Wanneer kijkers met zulke opendeurvragen komen, is het niet de schuld van Van Staaij dat hij hier netjes antwoord op moet geven. Hij is tegen abortus, no matter what. Als je gelooft en daar je volledige leven naar inricht, is dit een logisch standpunt. Wat andersdenkenden daar ook van vinden. Het is bizar dat nu de tendens met beveiligde politici eindelijk lijkt af te nemen – Wilders komt er vermoedelijk nooit meer vanaf- zelfs Kees van der Staaij met een groep bodybuilders over straat moet. Dat vind ik een stuk zorgwekkender dan een kleine minderheid met een afwijkende mening.

 

Dit artikel verscheen eerder op Tekstroulette.nl.