ThePostOnline

‘Aangifte tegen Wilders wegens online zetten anti-islamfilm zou terecht zijn’

17-09-2012 08:03

The Innocence of Muslims is een bijzonder knullig en amateuristisch filmpje, gemaakt door een volslagen onbekende en weinig getalenteerde regisseur die geen enkel ander doel voor ogen leek te hebben dan het bewust willen kwetsen van moslims. De gevolgen van dit filmpje zijn bekend. Libische moslims kwamen in protest en vermoordden drie ambassapersoneelsleden en de Amerikaanse ambassadeur in Libië. Overal ter wereld werd ambassadepersoneel geëvacueerd. Protesten braken overal uit, zelfs in België en Nederland.

Laat vooropstaan dat er teveel moslims rondlopen op de wereld die veel te snel op hun pik zijn getrapt. Woorden kunnen pijn doen, maar dat los je met diezelfde woorden ook weer op. Dat steevaste grijpen naar geweld door een aantal leden van een specifieke bevolkingsgroep is niet te tolereren. Het Westen heeft de morele plicht hier tegenop te treden. Dat laat echter onverlet dat het filmpje geen enkel ander doel lijkt te hebben dan provocatie, wat bijzonder sterk moet worden afgekeurd.

Ambassadeur Stevens
Ondanks dit alles besloot Geert Wilders in zijn wijsheid het filmpje online te zetten op zijn website. Weliswaar op zijn privé-website, maar dan wel met een extra link daar naar toe op de website van de Partij voor de Vrijheid. Willens en wetens plaatst hij het filmpje online terwijl hij weet tot welke gigantische onlusten dit heeft geleid. Willens en wetens wil hij provoceren terwijl hij weet dat het filmpje de dood van de Amerikaanse ambassadeur Stevens tot gevolg heeft gehad.

Geert Wilders gaat hiermee veel en veel te ver. Als volksvertegenwoordiger heeft hij een plicht om op te komen voor de belangen van Nederland. Zijn eigen belang mag nooit prevaleren boven het belang van dit land. Willens en wetens lijkt hij echter voor zijn partijbelang te kiezen (het aanvallen van de Islam) en neemt daarbij het risico dat Nederlands ambassadepersoneel ten prooi zal vallen aan deze golf van geweld op de koop toe.

Gedoogconstructie
Mocht u van mening zijn dat het vast wel mee zal vallen, daar het slechts een politieke partij is die dit filmpje online gooit en niet de Nederlandse regering, wake up! Allereerst is het in de wereld niet geheel onbekend dat Wilders in een gedoogconstructie zat met het vorige kabinet. Daarnaast hadden Amerikaanse politici überhaupt niets over dit filmpje gemeld. Enkel en alleen het feit dat het gemaakt is op Amerikaanse bodem was al voldoende reden om een Amerikaanse ambassadeur te vermoorden. Je moet er dan toch niet aan denken hoe sommige moslims zullen reageren als ze vernemen dat een Nederlandse parlementariër het kennelijk eens is met de inhoud van dit filmpje en dit filmpje verder verspreidt.

Woedende mensen vallen over het algemeen niet te betrappen op het vermogen tot nuanceren. Dit is kwalijk, maar men heeft hier rekening mee te houden. Dit doet de heer Wilders niet. Het bloed van Nederlands ambassadepersoneel dat wellicht zal vloeien valt dus wel degelijk de heer Wilders aan te rekenen. Een aangifte is dan ook op zijn plaats.

Jean-Micheal Veen gaat, naar eigen zeggen, op sarcastische, harde, cynische en chargerende wijze politieke discussies aan.